Yoğuşmalı kombi ile hermetik kombi arasındaki fark nedir?

    Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Direktifi'ne göre 21.08.2018 tarihinde hermetik kombi lerin satışının yasaklanması ile ülke genelinde Yoğuşmalı kombi satışları artmış bulunmaktadır. Yoğuşmalı kombiler daha yeni teknolojilere sahiptirler. Yeni yapılarda ve yeniden doğalgaz tesisatı yapılan mekanlarda yoğuşmalı kombi takma zorunluluğu getirildi. Yoğuşmalı kombinin farkı nedir diye soracak olursak; hermetik kombiler yanan doğalgazdan çıkan buharı dışarı atar ancak yoğuşmalı kombi bu sıcak buharı da ısı üretiminde kullanır ve enerji sarfiyatının azalmasını sağlamaktadır. Sıcak buharı dışarı atmadan eşanjöre yönlendirerek eneri verimliliği sağlamaktadır. Hermetik kombiler maaliyet açısından ucuz olmalarına rağmen yoğuşmalı kombiler uzun vadede daha ekonomik olmaktadır. Yoğuşmalı komiler; Hermetik kombirlere oranla % 17 ye yakın enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bu nedenlerden dolayı yoğuşmalı kombi almak önemli bir konudur. 

    Yoğuşmalı kombi Farkı Nedir?

    En iyi kombi karşılaştırmasını yaparken kullanıcıların beklentilerini dikkate almak önemlidir. Fiyat ve performans karşılaştırılırken alınacak kombinin kronik sıkıntılarının olup olmadığı, yaygın servis ağının araştırılması , yedek parça ve servis ücretlerinin de uygun olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Marka seçimi bu konunun püf noktası olmakla beraber geriye kullanılacak mekanın özelliklerini tespit etmek kalmaktadır. Kombi markaları, kombi fiyatları, elektrikli kombi,  yoğşmalı kombi fiyatları seçim yapmak için önemli unsurlardır. Ülkemiz koşullarını dikkate alacak olur isek kışın ağır geçtiği illerde kombi seçiminin daha da önem kazandığını söyleyebiliriz. Kış aylarında enerji tüketiminin minimum seviyede olması gerekmektedir. Kışın hafif geçtiği ilerde ise kombi kullanımının biraz daha az olacağından alınan kombinin uzun ömürlü olması, kombi bakımı ndan başka masraf çıkarmaması beklenir.

    En İyi kombi Markaları Hangisi?

    Türkiye'nin gururu ECA markasının yerli ve milli üretimi olan kombileri kullanıcıların hem cebini hem de sağlığını düşünür. Uzmanlara göre doğru kombi % 30'a varan kazanç sağlayabilir. E.C.A. yetkilileri ısıtılacak mekanın metrekaresi ve yalıtım durumu , cephesi ve yönüne göre Kombi alınmasını öneriyor.  Eca Kombi. Kapasitesi yeterli olmayan kombi ortamı ısıtmak için fazla enerji harcadığından dolayı hem elektrik hem de doğalgaz kullanımını artırarak faturaları şişirebiliyor. Yeni sistem erp verimliliğine uygun olan yoğuşmalı kombiler yaklaşık % 30 yakıt ve elektrik tasarrufu yapabiliyor. Türkiye piyasasının en iyi hermetik kombi si hatta En İyi Kombi eca dır.